Jagnjegnjeća krem čorba
Sastojci:
0,5 kg Jagnjetine sa kostima
1,5 l Vode,veza zeleni za supu,so
50 g Praha za instant pire od krompira
150 g Zamrznutog graška u zrnu
1 Kocka za mesnu supu
4 Žumanceta
2 dl Kisele pavlake
Sok od pola limuna,so
Pripreme:
Komade oprane jagnjetine stavite u lonac,nalite vodom,pustite da provri i odstranjivati penu dok je ima.Dodati očišćenu zelen,posoliti poklopiti i kuvati 1,5 sat na umerenoj vatri.Zatim procediti u drugi lonac,meso odvojiti od kostiju a kuvanu zelen iseckati i sve vratiti uvsupu .Kada provri dodati prah za pire,smrznuti grašak i kocku za supu.Promešati i kuvati 15 minuta na laganoj vatri,uz povremeno mešanje .Na kraju u čorbu umešati razmućena žumanca pomešana sa kiselom pavlakom. i sokom od limuna
,po potrebi dosoliti i služiti.
Prijatno😘
Comments
Post a Comment