Jagnjegnjeća krem čorba

Sastojci: 0,5 kg Jagnjetine sa kostima 1,5 l Vode,veza zeleni za supu,so 50 g Praha za instant pire od krompira 150 g Zamrznutog graška u zrnu 1 Kocka za mesnu supu 4 Žumanceta 2 dl Kisele pavlake Sok od pola limuna,so Pripreme: Komade oprane jagnjetine stavite u lonac,nalite vodom,pustite da provri i odstranjivati penu dok je ima.Dodati očišćenu zelen,posoliti poklopiti i kuvati 1,5 sat na umerenoj vatri.Zatim procediti u drugi lonac,meso odvojiti od kostiju a kuvanu zelen iseckati i sve vratiti uvsupu .Kada provri dodati prah za pire,smrznuti grašak i kocku za supu.Promešati i kuvati 15 minuta na laganoj vatri,uz povremeno mešanje .Na kraju u čorbu umešati razmućena žumanca pomešana sa kiselom pavlakom. i sokom od limuna ,po potrebi dosoliti i služiti. Prijatno😘

Comments

Popular posts from this blog

Starinske ružice sa orasima

Samo patlidžan i paradajz!Recept za 15 minuta u tavi za doručak ili ručak ili večeru