Kelj punjen kožicama
Sastojci:
8 Komada repova kožice
230 g Pirinča
400 g Kelja
1 Šolja pečuraka
100 g Mladog luka
2 Čena belog luka
100 ml Belog vina
Jaje,so,biber
2 Kašike maslinovog ulja
1 Kašika majčine dušice
Pripreme:
Naseckajte mladi luk i belivluk.Blanširajte listove kelja nekoliko minuta.Ocedite i ostavite sa strane da se ohladi.Prepržite mladi luk i beli luk i majčinu dušicu.Kada puste aromu dodajte,kožice.Pomešajte jaje,kuvani pirinač i smesu s kožicama.Posolite i pobiberite,pa napunite listove kelja i zarolajte.Kratko prokuvajte na pari.Pečurke iseckajte i propržite na malo putera,dodajte peršun te pospite po sarmama.
Prijatno😘
Comments
Post a Comment