Kelj punjen kožicama

Sastojci: 8 Komada repova kožice 230 g Pirinča 400 g Kelja 1 Šolja pečuraka 100 g Mladog luka 2 Čena belog luka 100 ml Belog vina Jaje,so,biber 2 Kašike maslinovog ulja 1 Kašika majčine dušice Pripreme: Naseckajte mladi luk i belivluk.Blanširajte listove kelja nekoliko minuta.Ocedite i ostavite sa strane da se ohladi.Prepržite mladi luk i beli luk i majčinu dušicu.Kada puste aromu dodajte,kožice.Pomešajte jaje,kuvani pirinač i smesu s kožicama.Posolite i pobiberite,pa napunite listove kelja i zarolajte.Kratko prokuvajte na pari.Pečurke iseckajte i propržite na malo putera,dodajte peršun te pospite po sarmama. Prijatno😘

Comments

Popular posts from this blog

Starinske ružice sa orasima

Samo patlidžan i paradajz!Recept za 15 minuta u tavi za doručak ili ručak ili večeru