Pohovani kupus
Sastojci:
10 Obarenih listova kupusa
3 Jaja
100 g Brašna
100 g Prezli,ulje
200 g Pavlake
150 g Seckane šunke
150 g Kačkavalja
Pripreme:
U dublju šerpu sipajte vodu i ostavite da proključa .Za to vreme očistite manju glavicu kupusa, isecite koren i spoljne oštećene listove,pa kada voda provri,spustitevkupus tako da udubljenje gde je bio koren bude okrutno prema dnu šerpe.Posle nekoliko minuta kupus će omekšati,pa lagano odvojite listove.Prokuvajtevih nekoliko minuta ,složite ih u sud i pokrijte da joś malo omekšaju .Prohlađene listove pritisnite većim plitkim tanjirom da se malo izravnaju.Svaki list umočite u brašno,jaje i prezle i pržite u tiganju sa obe strane dok ne dobiju lepu boju.Svaki list nafilujte pavlakom,kačkavaljem i šunkom i preklopite.
Prijatno😘
Comments
Post a Comment