Tiramisu sa plazmom i borovnicama

Sastojci: ZA KREM: 500 ml Slatke pavlake 30 g Šećera u prahu 500 g Sira maskarpone ZA SIRUP: 300 g Domaćih borovnica(sitnih) 120 g Šećera 60 ml Hladne vode 3 Kašike gustina ZA KORU: 300 g Plazme 150 ml Mleka Pripreme: Slatku pavlaku mikserom umutite u šlag.Dodajte šeećr i sir maskarpone pa još malo mutite dok maskarpone ne postane kremast.Tako pripremljen krem stavite u frižider dok ne pripremite sirup od borovnica.Borovnice,šećervi vodu sipajte u šerpu i stavite na jaku vatru da proključaju,a zatim maksimalno smanjite vatru i ostavite da se krčkaju još 20 minuta.U jednu činijicu sipajte gustin i malo hladne vode i dobro ga rastvorite.Rastvoren gustin dodajte u sirup od borovnica i mešajte dok se sirup malo ne zgusne,a zatim ga sklonite sa vatrekako bi se prohladio.Ugrejte mleko pa u njega umočite plazmu i ređajte je po dnu tepsije.Preko nanesite prvi sloj krema i polovinu sirupa od borovnica.Preko nanesite još jedan sloj plazme umočene u mleko,pa ostatak sirupa od borovnica i drugi sloj krema.Tiramisu pospite listićima badema i ostavite u frižider do posluženja. Prijatno😘

Comments

Popular posts from this blog

Starinske ružice sa orasima

Samo patlidžan i paradajz!Recept za 15 minuta u tavi za doručak ili ručak ili večeru