Tiramisu sa plazmom i borovnicama
Sastojci:
ZA KREM:
500 ml Slatke pavlake
30 g Šećera u prahu
500 g Sira maskarpone
ZA SIRUP:
300 g Domaćih borovnica(sitnih)
120 g Šećera
60 ml Hladne vode
3 Kašike gustina
ZA KORU:
300 g Plazme
150 ml Mleka
Pripreme:
Slatku pavlaku mikserom umutite u šlag.Dodajte šeećr i sir maskarpone pa još malo mutite dok maskarpone ne postane kremast.Tako pripremljen krem stavite u frižider dok ne pripremite sirup od borovnica.Borovnice,šećervi vodu sipajte u šerpu i stavite na jaku vatru da proključaju,a zatim maksimalno smanjite vatru i ostavite da se krčkaju još 20 minuta.U jednu činijicu sipajte gustin i malo hladne vode i dobro ga rastvorite.Rastvoren gustin dodajte u sirup od borovnica i mešajte dok se sirup malo ne zgusne,a zatim ga sklonite sa vatrekako bi se prohladio.Ugrejte mleko pa u njega umočite plazmu i ređajte je po dnu tepsije.Preko nanesite prvi sloj krema i polovinu sirupa od borovnica.Preko nanesite još jedan sloj plazme umočene u mleko,pa ostatak sirupa od borovnica i drugi sloj krema.Tiramisu pospite listićima badema i ostavite u frižider do posluženja.
Prijatno😘
Comments
Post a Comment