Zelene pljeskavice savumakom
Sastojci:
ZA UMAK:
3 Kašike ulja
80 g Brašna
100 g Luka
1/2 Vezice peršuna
20 g Mirođije
200 ml Kiselog mleka
Povratni bujon
ZA PLJESKVICE:
1 Lisnati kelj
1 Jaje
2 Kriške hleba
Malo brašna,prezle
2 Kašike mleka
Ulje,so,biber
Pripreme:
Narežite i operite keljpa ga skuvajte u posoljenoj vodi .Nakon 30 minuta ocedite i poslužite.Namočite iskidani hleb uvmleku pa ocedite i dodajte kelj.Dodajte jaje,malo prezli i sve dobro izmšajte rukama.Začinite solju i biberom.Oblikujtevu pljeskavicei još malo uvaljajte u prezle .Pržite na ugrejanom uljupa napravite stane staklast.Pospite malo brašna i mešajte dok ne dobijete boju.Ulijte malo bujona i mešajte dok se ne zgusne.Dodajte kiselo mleko,začinite solju ,peršunom i umešajte naseckanu mirođiju.Kuvajte 15 minuta na laganoj vatri.
Prijatno😘
Comments
Post a Comment