Zelene pljeskavice savumakom

Sastojci: ZA UMAK: 3 Kašike ulja 80 g Brašna 100 g Luka 1/2 Vezice peršuna 20 g Mirođije 200 ml Kiselog mleka Povratni bujon ZA PLJESKVICE: 1 Lisnati kelj 1 Jaje 2 Kriške hleba Malo brašna,prezle 2 Kašike mleka Ulje,so,biber Pripreme: Narežite i operite keljpa ga skuvajte u posoljenoj vodi .Nakon 30 minuta ocedite i poslužite.Namočite iskidani hleb uvmleku pa ocedite i dodajte kelj.Dodajte jaje,malo prezli i sve dobro izmšajte rukama.Začinite solju i biberom.Oblikujtevu pljeskavicei još malo uvaljajte u prezle .Pržite na ugrejanom uljupa napravite stane staklast.Pospite malo brašna i mešajte dok ne dobijete boju.Ulijte malo bujona i mešajte dok se ne zgusne.Dodajte kiselo mleko,začinite solju ,peršunom i umešajte naseckanu mirođiju.Kuvajte 15 minuta na laganoj vatri. Prijatno😘

Comments

Popular posts from this blog

Starinske ružice sa orasima

Samo patlidžan i paradajz!Recept za 15 minuta u tavi za doručak ili ručak ili večeru