Bolonjeze s belim vinom
Sastojci:
2 Kašike maslinovog ulja
2 Kašike putera
1 Veća glavica crnog luka
2 Manje šargarepe
2 Stabljike celera
3 Čena belog luka
100 g Mesnate slanine
300 g Mlevene junetine
150 ml Belog vina
400 g Pelata paradajza
150 ml Pavlake za kuvanje
60 g Parmezana
1 Kašičica origana
400 g Špageta,morska so
Pripreme:
Špagete obariti u slanoj vodi a zatim ih ocediti od suvišne tečnosti.Tečnost od kuvanja sačuvati.Crni luk očistiti i iseći na kockice,beli luk ispasirati.Šargarepu i stavljike celera oguliti i izmiksati u blenderu.Mesnatu slaninu iseći na štapiće.U šerpu sjediniti maslinovo ulje i puter,pa zagrejati dok se puter ne istopi.Dodati crni luk,šargarepu i stabljike celera,te sve zajedno pržiti dok povrće ne omekša.Zatim umešati beli luk,te sve zajedno kratko propržiti.Dodati mlevenu junetinu i pržiti dok se meso ne promeni boju.Ubaciti slaninu i kratko propržiti.Sipati belovvino i dinstati dok tečnost necispari.Ubaciti izmiksani pelat paradajza i malo tečnosti od kuvanja testenine i nadalje kuvati desetak minuta.Umešati pavlaku za kuvanje i origano, pa kuvati još pet minuta(ukoliko su špagete slane u preliv nectreba dodati so.) Špagete preliti pripremljenim sosom i posuti parmezanom.
Prijatno😘
Comments
Post a Comment