Bolonjeze s belim vinom

Sastojci: 2 Kašike maslinovog ulja 2 Kašike putera 1 Veća glavica crnog luka 2 Manje šargarepe 2 Stabljike celera 3 Čena belog luka 100 g Mesnate slanine 300 g Mlevene junetine 150 ml Belog vina 400 g Pelata paradajza 150 ml Pavlake za kuvanje 60 g Parmezana 1 Kašičica origana 400 g Špageta,morska so Pripreme: Špagete obariti u slanoj vodi a zatim ih ocediti od suvišne tečnosti.Tečnost od kuvanja sačuvati.Crni luk očistiti i iseći na kockice,beli luk ispasirati.Šargarepu i stavljike celera oguliti i izmiksati u blenderu.Mesnatu slaninu iseći na štapiće.U šerpu sjediniti maslinovo ulje i puter,pa zagrejati dok se puter ne istopi.Dodati crni luk,šargarepu i stabljike celera,te sve zajedno pržiti dok povrće ne omekša.Zatim umešati beli luk,te sve zajedno kratko propržiti.Dodati mlevenu junetinu i pržiti dok se meso ne promeni boju.Ubaciti slaninu i kratko propržiti.Sipati belovvino i dinstati dok tečnost necispari.Ubaciti izmiksani pelat paradajza i malo tečnosti od kuvanja testenine i nadalje kuvati desetak minuta.Umešati pavlaku za kuvanje i origano, pa kuvati još pet minuta(ukoliko su špagete slane u preliv nectreba dodati so.) Špagete preliti pripremljenim sosom i posuti parmezanom. Prijatno😘

Comments

Popular posts from this blog

Starinske ružice sa orasima

Samo patlidžan i paradajz!Recept za 15 minuta u tavi za doručak ili ručak ili večeru