Grašak sa jagnjetinom
Sastojci:
0,5 kg Jagnjetine bez kostiju,so
0,5 dl Ulja
2 Glavice crnog luka
1 Veći paradajz
0,5 kg Smrznutog graška u zrnu
Pola kašičice aleve paprike,so Kašika mekog brašna
1,5 dl Vode
Mleveni biver
So,kašika seckane mirođije
Pripreme:
Oprano meso iseći na komade,posoliti i propržiti na zagrejanom ulju.Kada sa svih strana lepo porumeni dodati malo vode,poklopiti šerpu i dinstati 45 minuta,na umerenoj vatri povremeno dodajući po malo vode.Zatim dodati sitno seckan crni luk,iseckan paradajz,smrznuti grašak,alevu papriku i so.Pomešati i dinstati 20 minuta,dodajući povremeno po malo vode.Kad grašak omekša,u jelo umešati brašno razmućeno u vodi i prokuvati desetak minuta.Pri kraju pobiberiti,po potrebi dosoliti i posuti iseckanom mirođijom.
Prijatno😘
Comments
Post a Comment