Grašak sa jagnjetinom

Sastojci: 0,5 kg Jagnjetine bez kostiju,so 0,5 dl Ulja 2 Glavice crnog luka 1 Veći paradajz 0,5 kg Smrznutog graška u zrnu Pola kašičice aleve paprike,so Kašika mekog brašna 1,5 dl Vode Mleveni biver So,kašika seckane mirođije Pripreme: Oprano meso iseći na komade,posoliti i propržiti na zagrejanom ulju.Kada sa svih strana lepo porumeni dodati malo vode,poklopiti šerpu i dinstati 45 minuta,na umerenoj vatri povremeno dodajući po malo vode.Zatim dodati sitno seckan crni luk,iseckan paradajz,smrznuti grašak,alevu papriku i so.Pomešati i dinstati 20 minuta,dodajući povremeno po malo vode.Kad grašak omekša,u jelo umešati brašno razmućeno u vodi i prokuvati desetak minuta.Pri kraju pobiberiti,po potrebi dosoliti i posuti iseckanom mirođijom. Prijatno😘

Comments

Popular posts from this blog

Starinske ružice sa orasima

Samo patlidžan i paradajz!Recept za 15 minuta u tavi za doručak ili ručak ili večeru