Hleb sa koprivom
Sastojci:
400 ml Mlake vode
800 g Brašna
50 ml Ulja
1 Suvi kvasac
1 Kašičica soli
1 Kašičica šečera
2-3 Šake mladih kopriva
Pripreme:
U 200 ml mlake vode stavite kvasac,šećer i lašiku brašna.Pustite da kvasac nadođe.U vanglicu stavite oko 700 g brašna,nadošli kvasac,ostatak mlake vode,ulje i so.Umesite glatko testo.Podelite ga u dve jufke.Jednu ostavite u činiju i prekrijte krpom da nadolazi,a drugu dodajte koprivice koje ste samleli s malo vode.Umesite koprivu u testo i dodajte još malo brašna ako je potrebno.Zelenu jufku takođe prekrijte krpom i ostavite da nadolazi.Nakon sat vremena razvucite oklagojom obe jufke.Stavite prvo beli deo,a preko njega zeleni.Urolajte.Stavite hleb u četvrtasti uski pleh i ostavite da nadolazi još 40 minuta.Zatim ga pecite u zagrejanoj rerni na 200 stepeni 20 minuta,smanjite na 180 stepeni,pa pecite još pola sata.
Prijatno😘
Comments
Post a Comment