Mekane pogačice sa mlevenim mesom

Sastojci: Oko 700 gr Brašna 20 gr Svežeg kvasca 150 ml Mleka 100 ml Ulja 1 Kašičica šećera 1 Kašičica soli 1 Celo jaje i 1 žumance Fil: 250 gr Mlevenog mesa 2 Mlada luka (ili manja glavica crnog luka Malo soli,bibera Oko 50 ml Vode Oko 50 ml Ulja 100 gr Kečapa 1 Jaje i belanjce koje je preostalo Pripreme: Za premaz peciva 2 kašike ulja,2 kašike mleka.Za podmazivanje tepsije malo margarinaili pek papir.U brašno dodajte so,na sredini sredini napravite udubljenje pa sipajte mlako mleko,šećer i izmrvite kvasac.Ostavite da se kvasac aktivira pa dodajte vodu,ulje,jaja i krenite da mesite.Testo stavite da stoji oko 15 minuta.Za to vreme izdinstajte mladi luk na ulju sa vrlo malo vode.Dodajte meso,so,biber i krčkajte dok voda ne ispari.Sklonite sa šporeta i ostavite dve minute da se prohladi.Izmešajte kečap,jaje i belanjce pa umešajte u meso.Razvucite testo modlom ili čašom pa vadite kolutove,služite na obloženu tepsiju i svaki kolut pritisnite manjom čašom da bi se napravilo udubljenje.Od ostatka testa napravitepletenice i stavite na kolutove tojest pogačice.Filujte smesom od mesa i premažite razmućenim mlekom i uljem.Odmah pecite u zagrejanoj rerni oko 30 minuta ili dok lepo ne porumene. Prijatno😘

Comments

Popular posts from this blog

Starinske ružice sa orasima

Samo patlidžan i paradajz!Recept za 15 minuta u tavi za doručak ili ručak ili večeru