Mekane pogačice sa mlevenim mesom
Sastojci:
Oko 700 gr Brašna
20 gr Svežeg kvasca
150 ml Mleka
100 ml Ulja
1 Kašičica šećera
1 Kašičica soli
1 Celo jaje i 1 žumance
Fil:
250 gr Mlevenog mesa
2 Mlada luka (ili manja glavica crnog luka
Malo soli,bibera
Oko 50 ml Vode
Oko 50 ml Ulja
100 gr Kečapa
1 Jaje i belanjce koje je preostalo
Pripreme:
Za premaz peciva 2 kašike ulja,2 kašike mleka.Za podmazivanje tepsije malo margarinaili pek papir.U brašno dodajte so,na sredini sredini napravite udubljenje pa sipajte mlako mleko,šećer i izmrvite kvasac.Ostavite da se kvasac aktivira pa dodajte vodu,ulje,jaja i krenite da mesite.Testo stavite da stoji oko 15 minuta.Za to vreme izdinstajte mladi luk na ulju sa vrlo malo vode.Dodajte meso,so,biber i krčkajte dok voda ne ispari.Sklonite sa šporeta i ostavite dve minute da se prohladi.Izmešajte kečap,jaje i belanjce pa umešajte u meso.Razvucite testo modlom ili čašom pa vadite kolutove,služite na obloženu tepsiju i svaki kolut pritisnite manjom čašom da bi se napravilo udubljenje.Od ostatka testa napravitepletenice i stavite na kolutove tojest pogačice.Filujte smesom od mesa i premažite razmućenim mlekom i uljem.Odmah pecite u zagrejanoj rerni oko 30 minuta ili dok lepo ne porumene.
Prijatno😘
Comments
Post a Comment