Pikantne leblebije
Sastojci:
200 g Leblebija
1 Tikvica
1 Patliđan
3 Čena belog luka
2 Crvene paprike
2 Velika krompira
4 Paradajza
1 Crni luk
3 Kašikeaslinovog ulja
Veza peršuna
Pripreme:
Leblebije potopljene preko noći kuvati oko 40 minuta.Naseckati tikvicu,patliđan,paradajz i papriku na krupne komade,a luk na kolutove ili sitno ,možete upotrebiti i smrznutu mešavinu povrća po želji.Iseckati krompir i pržiti ga 5-7 minuta.Zagrejati rernu na 200 stepeni.Sve povrće,leblebije i sitno naseckani beli luk stavite u jedan pleh,dodati so,biber i druge vama omiljene začine.Dobro promešati i staviti u rernu da se peče oko 40 minuta .Jednom ili dvaput promešati povrće.Na kraju posuti svežim peršunom i još jednom promešati pre služenja.
Prijatno😘
Comments
Post a Comment