Pikantne leblebije

Sastojci: 200 g Leblebija 1 Tikvica 1 Patliđan 3 Čena belog luka 2 Crvene paprike 2 Velika krompira 4 Paradajza 1 Crni luk 3 Kašikeaslinovog ulja Veza peršuna Pripreme: Leblebije potopljene preko noći kuvati oko 40 minuta.Naseckati tikvicu,patliđan,paradajz i papriku na krupne komade,a luk na kolutove ili sitno ,možete upotrebiti i smrznutu mešavinu povrća po želji.Iseckati krompir i pržiti ga 5-7 minuta.Zagrejati rernu na 200 stepeni.Sve povrće,leblebije i sitno naseckani beli luk stavite u jedan pleh,dodati so,biber i druge vama omiljene začine.Dobro promešati i staviti u rernu da se peče oko 40 minuta .Jednom ili dvaput promešati povrće.Na kraju posuti svežim peršunom i još jednom promešati pre služenja. Prijatno😘

Comments

Popular posts from this blog

Starinske ružice sa orasima

Samo patlidžan i paradajz!Recept za 15 minuta u tavi za doručak ili ručak ili večeru