Pileći paprikaš
Sastojci:
1 Pile
1 kg Krompira
1 dl Ulja
1 Šargarepa
1 Paradajz
1 Kašičica paradajza iz tube
2 Glavice crnog luka
1 Paprika
Aleva paprika
Peršunov list
Mleveni biber,so
Pripreme:
Očišćeno pile iseċi na komade i oprati.Na zagrejanom ulju ili masti propržiti sitno iseckani crni luk,dodati na kolutove isečenu šargarepu,isečenu papriku,meso,posoliti po ukusu,sipati pola čaše vode i dinstati uz povremeno dolivanje vode.Kada je meso upola kuvano,dodati kašičicu paradajzaiz tube,malo aleve paprike,očišćen i na kocke isečen krompir,naliti pola litre vode i sve zajedno kuvati da ne bude gotovo.Kuvan paprikaš skinuti sa vatre,umešati i pola kašičice sitno iseckanog peršuna lista i malo mlevenog bibera.
Pripreme😘
Comments
Post a Comment