Pljeskavice bez mesa

Sastojci: 2 Glavice karfiola 3 Čena belog luka 1 Šolja brašna 2 Jajeta 150 g Kačkavalja Kašika peršuna 1/3 Šolje tople vode Na vrh kašičice soli i bibera Maslinovo ulje za prženje Pripreme: Karfiol obarite u vodi dok ne omekša,oko 5-6 minuta.Ocedite i isperite hladnom vodom .Zatim isecite na sitne komade.U posebnoj posudi pomešajte karfiol ,brašno,beli luk,umućena jaja,narendan tvrdi sir,peršun,so i biber.Dodajte vodu i izmešajte sastojke dok se ne sjedine.Smesa treba da bude dovoljno gusta da se pljeskavice mogu lepo izliti( poput smese za uštipke).Pržite na maslinovim ulju. Prijatno😘

Comments

Popular posts from this blog

Starinske ružice sa orasima

Samo patlidžan i paradajz!Recept za 15 minuta u tavi za doručak ili ručak ili večeru