Pohovani karfiol s kačkavaljem
Sastojci: 1 Veći karfiol
120 g Brašna
180 g Prezli
60 g Rendanog tvrdog kačkavalja
80 ml Mleka
2 Jaja
1 Kašika senfa
1 Kašičica belog luka u prahu
1 Kašičica origana,so,biber
Pripre
Priprema:
Karfiol odvojiti na cvetove veličine zalogaja.U jednoj činiji izmešati brašno sa solju i biberom.U drugoj izmutiti jaja žicom,pa dodajte mleko i senf.Mešajte u ujednačenu snesu.U trećoj činiji izmešajte prezle s belim lukom u prahu,origanom i rendanim kačkavaljem.Svaki cvetić karfiola prvo uvaljajte u mešavinu brašna,pa u mešavinu jaja i na kraju u mešavinu prezli.Ređajte na pleh obložen pek papirom,praveći male razmake između cvetića.Pecite na 220 stepeni oko 20 minuta,odnosno dok nevporumend.Služite toplo.
Prijatno😘
Comments
Post a Comment