Pohovani karfiol s kačkavaljem

Sastojci: 1 Veći karfiol 120 g Brašna 180 g Prezli 60 g Rendanog tvrdog kačkavalja 80 ml Mleka 2 Jaja 1 Kašika senfa 1 Kašičica belog luka u prahu 1 Kašičica origana,so,biber Pripre Priprema: Karfiol odvojiti na cvetove veličine zalogaja.U jednoj činiji izmešati brašno sa solju i biberom.U drugoj izmutiti jaja žicom,pa dodajte mleko i senf.Mešajte u ujednačenu snesu.U trećoj činiji izmešajte prezle s belim lukom u prahu,origanom i rendanim kačkavaljem.Svaki cvetić karfiola prvo uvaljajte u mešavinu brašna,pa u mešavinu jaja i na kraju u mešavinu prezli.Ređajte na pleh obložen pek papirom,praveći male razmake između cvetića.Pecite na 220 stepeni oko 20 minuta,odnosno dok nevporumend.Služite toplo. Prijatno😘

Comments

Popular posts from this blog

Starinske ružice sa orasima

Samo patlidžan i paradajz!Recept za 15 minuta u tavi za doručak ili ručak ili večeru