Pohovani som
Sastojci:
1 Veći zamrznuti filet soma
Brašno,prezle,so,suvi biljni začin,voda i ulje.Za prilog:
3 Krompira
1 Kašičica suvog začina
1 Kašičica peršunovog lista
3 Čena belog luka
50 ml Maslinovog ulja
50 ml Vode
1 Kašika sirćeta
Priprema:
Filet soma poluodmrznite,ne skroz,pa ga posolite.Ostavite da odstoji desetak minuta,pa ga isecite na deblje trake.Pet kašika brašna pomešajte sa pola kašike suvog začina,pa tome dodajte decilitar vode i malo ulja.Sve dobro izmešajte,da nema grudvica.Treba da bude gustine kao jogurt.Uvaljajte ribu u brašno,pa u tu smesu i onda u prezle.Pecite ribu prvo sa jedne strane,pa kada se dobro zapeče,okrenite.Krompir operite,očistite i isecite na kockice,pa stavite da se skuva.U posudu stavite izgnječen luk,dodajte suvi začin,maslinovo ulje i vodu.Promešajte,pa dodajte sirće i ponovo dobro promešajte.Kuvani krompir ocedite i operite u hladnoj vodi,pa dodajte snesi sa belim lukom i lagano promešajte.Vruće filete servirajte sa krompir salatom.
Prijatno😘
Comments
Post a Comment