Preliveni kuglof

Sastojci: 350 g Brašna 250 ml Kiselog mleka 200 ml Ulja 150 g Šećera 4 Jaja 1 Vanilin šeċer 1 Limun 1 Prašak za pecivo Za glazuru: 150 g Šećera u prahu 5 Kašika soka od limuna Za ukrašavanje: Bombone u obliku jaja Priprema: Umutiti jajavpenasto sa šećerom i vanilin šećerom.Dodati liselo mleko,ulje,narendanu koru limuna i izmešajte.Dodajte brašno pomešano sa praškom za pecivo.Sipajte u podmazan kalup za kuglof i pecite na 180 stepeni oko 40 minuta .Za glazuru mutite mikserom šećer u prahu i sok od limuna desetak minuta da dobijete glatku smesu.Prelijte ohlađen kuglof i ukrasite bombonama. Prijatno😘

Comments

Popular posts from this blog

Starinske ružice sa orasima

Samo patlidžan i paradajz!Recept za 15 minuta u tavi za doručak ili ručak ili večeru