Prolećna supica

Sastojci: 1 Kašika putera 2 Kašike brašna 300 g Krompira 300 g Karfiola 1 Šargarepa 1 Jaje,peršun 1/2 Kašičice bio začina Biber,so Pripreme: Povrće operite.Šargarepu i krompir isecite na kockice približno jednake veličine.Karfiolu odstranite listove i malo ga krupnije iseckajte.Na puteru propržite brašno,pazeći da ne zagori.Odmah dodajte krompir i začinite pa lagano promešajte.Ulijte litar hladne vode.Promešajte varjačom i pustite da provri.Dodajte karfiol.Ostavite da se krčka 30 minuta.U manjoj posudi jaje umesite viljuškom pa lagano sipajte u supicu.Krčkajte još 3 minuta.Poslužite toplo. Prijatno😘

Comments

Popular posts from this blog

Starinske ružice sa orasima

Samo patlidžan i paradajz!Recept za 15 minuta u tavi za doručak ili ručak ili večeru