Punjeno testo sa krompirom i tikvicama

Sastojci: 350 gr Brašna (meko brašno) 200 ml Vode 2 Kašike ulja 1 Kašičica soli(ali ne puna) Ako je potrebno još brašna malo. Fil: 300 gr Krompira 1 Manja tikvica (oko 200 gr.) 1 Glavica crnog luka 3 Kašike ulja Malo soli Bibera po ukusu(u ovaj fil je lepo dodati više bibera) Malo vode Peršunovo lišće(ako imate) Ulje za prženje Pripreme: Sve sastojke za testo izmešajte i zamesite glatko testo.Ostavite u frižideru da stoji dok pripremate fil.Za fil izdinstajte luk na ulju,dodajte iseckane tikvice,vrlo malo soli i kada tečnost od tikvica ispari dodajte još vode koliko je potrebno dok tikvice skroz ne omekšaju.Sve izmešajte sa kuvanim i ispasiranim krompirom,posolite,pobiberite i dodajte iseckan peršun.Testo rastanjite,isecite i filujte.Preklopite i krajeve viljuškom zalepite.Pržite odmah u vrelom ulju dok ne budu rumene sa obe strane.Može se poslužiti uz pomfrit,salatu,kečap,jogurt,kiselo mleko. Prijatno😘

Comments

Popular posts from this blog

Starinske ružice sa orasima

Samo patlidžan i paradajz!Recept za 15 minuta u tavi za doručak ili ručak ili večeru