Punjeno testo sa krompirom i tikvicama
Sastojci:
350 gr Brašna (meko brašno)
200 ml Vode
2 Kašike ulja
1 Kašičica soli(ali ne puna)
Ako je potrebno još brašna malo.
Fil:
300 gr Krompira
1 Manja tikvica (oko 200 gr.)
1 Glavica crnog luka
3 Kašike ulja
Malo soli
Bibera po ukusu(u ovaj fil je lepo dodati više bibera)
Malo vode
Peršunovo lišće(ako imate)
Ulje za prženje
Pripreme:
Sve sastojke za testo izmešajte i zamesite glatko testo.Ostavite u frižideru da stoji dok pripremate fil.Za fil izdinstajte luk na ulju,dodajte iseckane tikvice,vrlo malo soli i kada tečnost od tikvica ispari dodajte još vode koliko je potrebno dok tikvice skroz ne omekšaju.Sve izmešajte sa kuvanim i ispasiranim krompirom,posolite,pobiberite i dodajte iseckan peršun.Testo rastanjite,isecite i filujte.Preklopite i krajeve viljuškom zalepite.Pržite odmah u vrelom ulju dok ne budu rumene sa obe strane.Može se poslužiti uz pomfrit,salatu,kečap,jogurt,kiselo mleko.
Prijatno😘
Comments
Post a Comment