Rolana gibanica

Sastojci: 8 Tankih kora za pitu 500 g Mladog sira 4 Jajeta 50 ml Ulja 100 ml Jogurta 100 ml Mineralne vode 1 Prašak za pecivo Susam,so Pripreme: U vanglicu sjediniti izmrvljeni mladi sir,jaja,ulje,jogurt,prašak za pecivo i mineralnu vodu.Dodati soli po ukusu,pa žicom umutiti sastojke.Na radnu površinu staviti koru za pitu i preko nje kašikom naneti malo fila prema upustvu sa slike.Izdvojiti 3 kore za pitu.Blago ih zgužvati ne pritiskajući,pa postaviti jednu do druge do donje ivice kore.Preko zgužvanih kora kašikom bogato naneti fil od sira.Pomoću donje kore sve zahedno urolati.Na isti način oblikovati još jedan rolat.Tepsiju obložiti papirom za pečenje i ubaciti u nju rolate.Premazati ih preostalom smesom od sira i posuti susamom .Peći u zagrejanoj rerni na 200 stepeni dok korica ne porumeni. Prijatno😘

Comments

Popular posts from this blog

Starinske ružice sa orasima

Samo patlidžan i paradajz!Recept za 15 minuta u tavi za doručak ili ručak ili večeru