Sicilijanska pasta

Sastojci: 1 Manja glavica karfiola 250 g Špageta 2 Čena belog luka 1 Glavica crnog luka 1 dl Belog vina 1 Kašika susama 2 Kašike maslinovog ulja 2 Kašike seckanog svežeg perśuna 2 Kašike parmezana 1 Kašika suvih začina Biber Pripreme: Karfiol operite,očistite i pripremite na pari,a zatim ga sitnoviseckajte.Špagete skuvajte u slanoj kipućoj vodi,ocedite i odložite sa strane.Na zagrejanom maslinovom ulju u velikom tiganju izdinstajte sitno iseckani beli luk nekoliko sekundi,pa dodajte sitno iseckani crni luk i pržite još par minuta neprekidno mešajući.Dodajte seme susama i suve začine,promešajte i pržote još par minuta.Dodajte karfiol i belo vino,poklopite tiganjisključite ringlu i ostavite da se krčka dok vino ne ispari.Sipajte špagete,začinite biberom,parmezanom i peršunom i dobro promešajte.Servirajte toplo. Prijatno😘

Comments

Popular posts from this blog

Starinske ružice sa orasima

Samo patlidžan i paradajz!Recept za 15 minuta u tavi za doručak ili ručak ili večeru