Sicilijanska pasta
Sastojci:
1 Manja glavica karfiola
250 g Špageta
2 Čena belog luka
1 Glavica crnog luka
1 dl Belog vina
1 Kašika susama
2 Kašike maslinovog ulja
2 Kašike seckanog svežeg perśuna
2 Kašike parmezana
1 Kašika suvih začina
Biber
Pripreme:
Karfiol operite,očistite i pripremite na pari,a zatim ga sitnoviseckajte.Špagete skuvajte u slanoj kipućoj vodi,ocedite i odložite sa strane.Na zagrejanom maslinovom ulju u velikom tiganju izdinstajte sitno iseckani beli luk nekoliko sekundi,pa dodajte sitno iseckani crni luk i pržite još par minuta neprekidno mešajući.Dodajte seme susama i suve začine,promešajte i pržote još par minuta.Dodajte karfiol i belo vino,poklopite tiganjisključite ringlu i ostavite da se krčka dok vino ne ispari.Sipajte špagete,začinite biberom,parmezanom i peršunom i dobro promešajte.Servirajte toplo.
Prijatno😘
Comments
Post a Comment