Uskršnji kapkejk

Sastojci: 170 g Brašna 1/2 Kašičice sode bikarbone 1/3 Kesice praška za pecivo 30 g Kakao 1 Jaje 200 g Šećera 1 Vanilin šećer 180 ml Mleka 100 ml Ulja 200 g Čokolade 150 ml Slatke pavlake Čokoladna ili jaja od fondana Prstohvat soli Priprema: Sjedinite brašno,sodu bikarbonu,prašak za pecivo,kakaoa,so.U odgovarajuću posudu izmiksajtejaje,vanilin šećer i vanilu,zatom dodajte mleko i ulje,a onda i predhodno shedinjene suve sastojke.Promešajte.Smesu sipajte do polovine silikonskih kalupa,zatim u sredinu stavite po kockicu čokolade,a onda sipajte smesuod 2/3 kalupa.Pecite u zagrejanoj rerni na 200 stepeni 13-15 minuta.Ohladite.Umutite pavlaku,pa joj dodajte otopljenu čokoladu i lepo sjedinite.Pavlaku sipajte u kesu za dekoraciju i ukrasite mafine,pa preko nje stavite čokoladna ili jaja od fondana. Prijatno😘

Comments

Popular posts from this blog

Starinske ružice sa orasima

Samo patlidžan i paradajz!Recept za 15 minuta u tavi za doručak ili ručak ili večeru