Venčići za uskršnja jaja

Sastojci: 600 g Brašna 20 g Svežeg kvasca 1 Jaje 200 ml Mlakog mleka 100 ml Mlake vode 80 ml Ulja 1 Kašičica šećera 2 Kašičice soli Pripreme: Kvasac pomešajte s malo vode,šećer ,kašičicom brašna i ostaviti 10 minuta da se aktivira.Jaje umutite,dodajte 2 kašičice soli,mleko ,ostatak vode,ulje i aktivni kvasac.Brašno dodajte postepeno i umesite meko testo.Ostavite da naraste oko pola sata.Podelite na 16 loptica i ostavite 10 minuta da odstoje.Svaku lopticu razvucite u tanak valjak.Uzmite dva valjka,prebacite jedan preko drugog i napravite pletenicu.Sastavite krajeve da dobijete venčić.Ređajte ih u pleh i ostavite da narastu dok se rerna greje na 200 stepeni.Premažite ih umućenim jajetom s kašikom mleka,pospite susamom i lanom,te pecite 20 minuta,odnosno dok ne dobiju zlatnosmeđu boju.Kada se ohlade,u njih stavite ofarbana jaja. Prijatno😘

Comments

Popular posts from this blog

Starinske ružice sa orasima

Samo patlidžan i paradajz!Recept za 15 minuta u tavi za doručak ili ručak ili večeru