Gulaš od pileće džigerice i srca

Sastojci: 650 gr Pileće džigerice sa srcima 2 Srednje glavice crnog luka 3 Kašike ulja 2 Kašičice aleve paprike 1 Čen belog luka 1 Lovorov list 500-600 ml Tople vode ili pileće supe1 Kašika paradajz pirea So i biber po ukusu Opciono 1 kašičica brašna Priprema: Luk ispržite i malo ga prodinstajte,pa dodajte prvo srca isečena na trake.Zatim dodajte papriku,biber i kašičicu soli.Dinstajte dok luk skroz ne smekša i srca ne promene boju,odprilike pola sata pa nalijte pileće supe ili vode.Pileću supu možete dobiti od kocke za supu.Dodajte lovorov list.Kada srca smekšaju dodajte džigericu isečenu na trake,pa nastavite s dinstanjem.Kada je sve omekšalo,dodajte paradajz i beli luk,izgnječen ili iseckan.Dinstajte još malo,da skroz sva voda uvri i ostane fini saft,tada je vaš gulaš gotov.Ako želite više safta,ostavite da ima više vode,pa zakuvajte s kašikom brašna.Poslužite gulaš s kačamakom,a može i s pireom ili pirinčem. Prijatno😘

Comments

Popular posts from this blog

Starinske ružice sa orasima

Samo patlidžan i paradajz!Recept za 15 minuta u tavi za doručak ili ručak ili večeru