Gulaš od pileće džigerice i srca
Sastojci:
650 gr Pileće džigerice sa srcima
2 Srednje glavice crnog luka
3 Kašike ulja
2 Kašičice aleve paprike
1 Čen belog luka
1 Lovorov list
500-600 ml Tople vode ili pileće supe1 Kašika paradajz pirea
So i biber po ukusu
Opciono 1 kašičica brašna
Priprema:
Luk ispržite i malo ga prodinstajte,pa dodajte prvo srca isečena na trake.Zatim dodajte papriku,biber i kašičicu soli.Dinstajte dok luk skroz ne smekša i srca ne promene boju,odprilike pola sata pa nalijte pileće supe ili vode.Pileću supu možete dobiti od kocke za supu.Dodajte lovorov list.Kada srca smekšaju dodajte džigericu isečenu na trake,pa nastavite s dinstanjem.Kada je sve omekšalo,dodajte paradajz i beli luk,izgnječen ili iseckan.Dinstajte još malo,da skroz sva voda uvri i ostane fini saft,tada je vaš gulaš gotov.Ako želite više safta,ostavite da ima više vode,pa zakuvajte s kašikom brašna.Poslužite gulaš s kačamakom,a može i s pireom ili pirinčem.
Prijatno😘
Comments
Post a Comment