Jagnjeća kolenica sa zelenom boranijom
Sastojci:
Jagnjeća kolenica od oko 600 g
Po pola kašičice majčine dušice i ruzmarina
2 Čena belog luka
So,mleveni biber
2 Kašikebmaslinovog ulja
1,5 dl Crnog vina
Kašika paradajz pirea
3 Čena belog luka
450 g Zelene zamrznute boranije,so
2 Kašike maslaca
2 Čena belog luka
So,mleveni biber.
Priprema:
Kolenici skratiti kost,oprati je i posušiti.Sa svih strana premazati kolenicu mešavinom majčine dušice ,ruzmarina ,sitno seckanog belog luka,soli i mlevenog bibera.Staviti je u dublji pleh,preliti maslinovim uljem i peći 20 minuta u rerni zagrejanoj na 220 stepeni.Smanjiti temperaturu na 170 stepeni i pored kolenice sipati mešavinu crnog vina,paradajz pirea i sitno seckanog belog luka.Peći još oko 1 i po sat povremeno dodajući po malo vode uz prelivanje kolenice sokom u kome se peče.U međuvremenu obariti zamrznutu boraniju desetak minuta u vrućoj vodi.Ocediti je i propržiti u šerpi na zagrejanom maslacu.Dodati sitno seckan bel luk,so i mleveni biber,kratko služiti uz pečenu kolenicu.
Prijatno😘
Comments
Post a Comment