Jagnjeća kolenica sa zelenom boranijom

Sastojci: Jagnjeća kolenica od oko 600 g Po pola kašičice majčine dušice i ruzmarina 2 Čena belog luka So,mleveni biber 2 Kašikebmaslinovog ulja 1,5 dl Crnog vina Kašika paradajz pirea 3 Čena belog luka 450 g Zelene zamrznute boranije,so 2 Kašike maslaca 2 Čena belog luka So,mleveni biber. Priprema: Kolenici skratiti kost,oprati je i posušiti.Sa svih strana premazati kolenicu mešavinom majčine dušice ,ruzmarina ,sitno seckanog belog luka,soli i mlevenog bibera.Staviti je u dublji pleh,preliti maslinovim uljem i peći 20 minuta u rerni zagrejanoj na 220 stepeni.Smanjiti temperaturu na 170 stepeni i pored kolenice sipati mešavinu crnog vina,paradajz pirea i sitno seckanog belog luka.Peći još oko 1 i po sat povremeno dodajući po malo vode uz prelivanje kolenice sokom u kome se peče.U međuvremenu obariti zamrznutu boraniju desetak minuta u vrućoj vodi.Ocediti je i propržiti u šerpi na zagrejanom maslacu.Dodati sitno seckan bel luk,so i mleveni biber,kratko služiti uz pečenu kolenicu. Prijatno😘

Comments

Popular posts from this blog

Starinske ružice sa orasima

Samo patlidžan i paradajz!Recept za 15 minuta u tavi za doručak ili ručak ili večeru