Jagnjeća pekarski krompir

Sastojci: 1 kg Krompira 5-6 Glavica crnog luka Vezica peršunovog lišća 3-4 Kašičice soli Kašičica mlevenog bibera 1 dl Ulja 1 kg Jagnjećih rebara u komadu So,kašika ulja Prilog: Zelena salata ili feferonka Priprema: Očistiti i oprati krompir,iseći na kolutove i staviti u vanglicu.Dodati očišćen i na rebarca iseckan crni luk,iseckan peršunov list,so,mleveni biber i ulje.Sve dobro izmešati,prernučiti u okruglu tepsiju i poravnati.Oprati jagnjeća rebra ,posušiti posoliti sa obe strane i staviti preko krompira i luka.Preliti ih uljem i peći 1 sat i 45 minuta u rerni zagrejanoj na 200 stepeni.Tokom pečenja povremeno prelivati rebra sokom u kome se peku.Služiti uz zelenu salatu ili feberonku. Prijatno😘

Comments

Popular posts from this blog

Starinske ružice sa orasima

Samo patlidžan i paradajz!Recept za 15 minuta u tavi za doručak ili ručak ili večeru