Jagnjeća pekarski krompir
Sastojci:
1 kg Krompira
5-6 Glavica crnog luka
Vezica peršunovog lišća
3-4 Kašičice soli
Kašičica mlevenog bibera
1 dl Ulja
1 kg Jagnjećih rebara u komadu
So,kašika ulja
Prilog:
Zelena salata ili feferonka
Priprema:
Očistiti i oprati krompir,iseći na kolutove i staviti u vanglicu.Dodati očišćen i na rebarca iseckan crni luk,iseckan peršunov list,so,mleveni biber i ulje.Sve dobro izmešati,prernučiti u okruglu tepsiju i poravnati.Oprati jagnjeća rebra ,posušiti posoliti sa obe strane i staviti preko krompira i luka.Preliti ih uljem i peći 1 sat i 45 minuta u rerni zagrejanoj na 200 stepeni.Tokom pečenja povremeno prelivati rebra sokom u kome se peku.Služiti uz zelenu salatu ili feberonku.
Prijatno😘
Comments
Post a Comment