Jagnjeće kolenice pečene u kesi
Sastojci:
Kesa za pečenje dimenzija 40×35cm:
Po kašika aleve paprike i suvog začina
Pola kašičice mlevenog bibera
3 Jagnjeće kolenice po oko 0,5 kg ,so
5-6 Krompira srednje veličine,so
Prilog:
Zelena salata i mladi crni luk
Priprema:
U kesu za pečenje stavite mešavinu aleve paprike,suvog začina i mlevenog bibera.Kolenicama skratiti kosti,oprati ih,posušiti i posoliti.Zatim ih staviti u kesu,zatvoriti je i dobro protresti,tako da mešavina prione na meso,i staviti na pleh.U kesu pored kolenica staviti i po 5-6 oguljenih krompira,isečenih uzduž na polovine i posoljenih.Kesu dobro zatvoriti i peći oko 2 sata u rerni zagrejanoj na 180 stepeni.Služiti uz zelenu salatu i mladi crni luk.
Prijatno😘
Comments
Post a Comment