Jagnjeće kolenice sa pavlakom
Sastojci:
2 Kolenice od mladog jagnjeta
(300-350 g)
Kašika suvog začina
So,kašičica senfa
2 Kašike majoneza
4 Čena belog luka
Kašičica seckane mirođije
Mleveni biber
2 dl Kisele pavlake
Prilog:
Kuvane njoke i salata od paradajza
Pripreme:
Oprati kolenice,staviti u šerpu i naliti vodom da malo prekrije.Dodati suvi začin,poklopiti i kuvati 1 ipo sat na umerenoj vatri.Kuvane kolenice izvaditi i ocediti,odvojiti meso od kosti,pazeći da ostane u jednom komadu,staviti u vatrostalni sud i posoliti.Pomešati senf,majonez,sitno seckani beli luk,seckanu mirođiju i malo mlevenog bibera,pa tom mešavinom premazati kuvane kolenice.Preliti ih razmućenombkiselom pavlakom i zapeći dvadesetak minuta u rerni zagrejanoj na 220 stepeni.Služiti uz kuvane njoke i salatu od paradajza.
Prijatno😘
Comments
Post a Comment