Ječmeni kroketi
Sastojci:
200 g Ječma
2 Glavice crnog luka
3 Čena belog luka
1Kašičica kumina
1 Kašičica crvene začinske paprike
1 Kašika ljutog ajvara
Pola veze svežeg peršuna
So,biber,prezle ,ulje
Priprema:
Ječam dobro operite, nalijte hladnom vodom i kuvajte oko 20 minuta,pa poklopite i ostavite još 15 minuta u šerpi.Potom ocedite ječam,a vodu u kojoj se kuvao sačuvajte.Stavite ječam u blender i sameljite.Na ulju ispržite crni i beli luk,dodajte kumin i promešajte.Prženi luk prebacite u posudu s mlevenim ječmom,dodajte začinsku papriku,ajvar,seckani peršun i malo ulja.Mesite smesu dodajući po malo vode u kojoj se ječam kuvao.Ako je smesa previše retka za oblikovanje ćevapćića dodajte prezle.Nauljenim rukama oblikujte valjčiće,svaki uvaljajte u prezle i pržite na zagrejanom ulju.
Prijatno😘
Comments
Post a Comment