Ječmeni kroketi

Sastojci: 200 g Ječma 2 Glavice crnog luka 3 Čena belog luka 1Kašičica kumina 1 Kašičica crvene začinske paprike 1 Kašika ljutog ajvara Pola veze svežeg peršuna So,biber,prezle ,ulje Priprema: Ječam dobro operite, nalijte hladnom vodom i kuvajte oko 20 minuta,pa poklopite i ostavite još 15 minuta u šerpi.Potom ocedite ječam,a vodu u kojoj se kuvao sačuvajte.Stavite ječam u blender i sameljite.Na ulju ispržite crni i beli luk,dodajte kumin i promešajte.Prženi luk prebacite u posudu s mlevenim ječmom,dodajte začinsku papriku,ajvar,seckani peršun i malo ulja.Mesite smesu dodajući po malo vode u kojoj se ječam kuvao.Ako je smesa previše retka za oblikovanje ćevapćića dodajte prezle.Nauljenim rukama oblikujte valjčiće,svaki uvaljajte u prezle i pržite na zagrejanom ulju. Prijatno😘

Comments

Popular posts from this blog

Starinske ružice sa orasima

Samo patlidžan i paradajz!Recept za 15 minuta u tavi za doručak ili ručak ili večeru