Jelina torta sa borovnicama
Sastojci:
Za koru:
40 g Gustina
70 g Brašna
60 g Badema
3 Jajeta
30 g Maslaca
1 Prašak za pecivo
1 Vanilin šećer
Rendana kora limuna
Za fil:
250 g Krem sira
200 ml Slatke pavlake
4 g Želatina
150 g Borovnica
1 Kašika šećera u prahu
Sok od limuna
Za dekoraciju:
100 g Borovnica
I još: Piškote
Ptiprema:
Belanjca umutite s prstohvatom soli,a žumanca s a 100 g šećera.Spoje ih u jednu smesu pažljivo.U drugoj posudi pomešajte brašno,prašak za pecivo,gustin,vanilu,prstohvat soli i mlevene bademe,pa postepeno ubacujte u smesu od jaja.Sipajte u tankom mlazu istopljeni maslac,ujedinite i razlijte u kalup prečnika 20 cm obložen pek papirom,pa pecite na 180 stepeni oko 25 minuta.Za krem umutite ohlađenu pavlaku,pa dodajte sir.Omekšali želatin i 50 g šećera dodajte u sok od limuna,pa mešajte na ringli dok se želatin ne istopi.Dodajte u krem i pomešajte.Rasecite ohlađenu koru na tri dela.Kalup sa obručem obložitebpiškotama sa isečenim vrhom.Na dno stavite koru,premažite kremom,pospite borovnicom pa ponovite sve još jedanput.
Prijatno😘
Comments
Post a Comment