Jelina torta sa borovnicama

Sastojci: Za koru: 40 g Gustina 70 g Brašna 60 g Badema 3 Jajeta 30 g Maslaca 1 Prašak za pecivo 1 Vanilin šećer Rendana kora limuna Za fil: 250 g Krem sira 200 ml Slatke pavlake 4 g Želatina 150 g Borovnica 1 Kašika šećera u prahu Sok od limuna Za dekoraciju: 100 g Borovnica I još: Piškote Ptiprema: Belanjca umutite s prstohvatom soli,a žumanca s a 100 g šećera.Spoje ih u jednu smesu pažljivo.U drugoj posudi pomešajte brašno,prašak za pecivo,gustin,vanilu,prstohvat soli i mlevene bademe,pa postepeno ubacujte u smesu od jaja.Sipajte u tankom mlazu istopljeni maslac,ujedinite i razlijte u kalup prečnika 20 cm obložen pek papirom,pa pecite na 180 stepeni oko 25 minuta.Za krem umutite ohlađenu pavlaku,pa dodajte sir.Omekšali želatin i 50 g šećera dodajte u sok od limuna,pa mešajte na ringli dok se želatin ne istopi.Dodajte u krem i pomešajte.Rasecite ohlađenu koru na tri dela.Kalup sa obručem obložitebpiškotama sa isečenim vrhom.Na dno stavite koru,premažite kremom,pospite borovnicom pa ponovite sve još jedanput. Prijatno😘

Comments

Popular posts from this blog

Starinske ružice sa orasima

Samo patlidžan i paradajz!Recept za 15 minuta u tavi za doručak ili ručak ili večeru