Krem čorba

Sastojci: 100 g Očišćene koprive 150 g Sremuša 2-3 Mlada luka s percima 1-2 Mlada bela luka s percima 400 g Očišćenog krompira 1,5 l Pileće supe 1/2 Kašičice muškatnog oraščića 1/2 Mlevenog bibera 1 Kašičica mešavine začina So,3 kašike ekstradecičnog maslinovog ulja Priprema: U kaseroli zagrejte ulje i propržite sitno naseckani crni i beli luk.Dodajte na kockice isečeni krompir,muškatno orašče ,promešajte i pržite 5 minuta uz mešanje,a zatim nalijte supu (ne morate sve od jednom,ostatak nalijte posle pasiranja).Poklopite i kuvajte oko 20 minuta.Potom dodajte grubo naseckani sremuš i koprive,pa kuvajte 10 minuta,a zatim sve izpasirajte.Vratite na šporet,začinite biberom,mešavinom začina i solju,pa ostavite da pusti ključ dva i sklonite s vatre.Poslužite sa krutonima ,seckanim prečicama crnog luka i jogurtom. Prijatno😘

Comments

Popular posts from this blog

Starinske ružice sa orasima

Samo patlidžan i paradajz!Recept za 15 minuta u tavi za doručak ili ručak ili večeru