Krem čorba
Sastojci:
100 g Očišćene koprive
150 g Sremuša
2-3 Mlada luka s percima
1-2 Mlada bela luka s percima
400 g Očišćenog krompira
1,5 l Pileće supe
1/2 Kašičice muškatnog oraščića
1/2 Mlevenog bibera
1 Kašičica mešavine začina
So,3 kašike ekstradecičnog maslinovog ulja
Priprema:
U kaseroli zagrejte ulje i propržite sitno naseckani crni i beli luk.Dodajte na kockice isečeni krompir,muškatno orašče ,promešajte i pržite 5 minuta uz mešanje,a zatim nalijte supu (ne morate sve od jednom,ostatak nalijte posle pasiranja).Poklopite i kuvajte oko 20 minuta.Potom dodajte grubo naseckani sremuš i koprive,pa kuvajte 10 minuta,a zatim sve izpasirajte.Vratite na šporet,začinite biberom,mešavinom začina i solju,pa ostavite da pusti ključ dva i sklonite s vatre.Poslužite sa krutonima ,seckanim prečicama crnog luka i jogurtom.
Prijatno😘
Comments
Post a Comment