Pašteta od jagnjetine

Sastojci: 750 g Jagnjećeg buta 3 Kašike prezli,2 jaja 2 Glavice crnog luka 3 Čena belog luka 1 Kašika paradajz pirea 2 Kisela krastavca 1/2 Šolje badema 2 Kašičice karija 1 Kašika ulja So,biber Za sos: 1 Kašika brašna 2 Jaja 1 Kašičica karija 300 ml Mleka 1/2 Kašičice šećera,so Priprema: Jagnjeće meso sameljite i pomešajte sa pokvašenim prezlama .Crni i beli luk iseckajte pa dodajte mesu malo promešajte.Kisele krastavce sitno iseckajte kao bademe pa dodajte smesi od mesa zajedno sa paradajz pireom,solju i karijem.Oblikujte po želji i stavite u vatrostalni sud.Pecite oko pola sata na 180 stepeni.Umeđuvremenu brašno pomešajte s vodom,pa dodajte umućena jaja,kari,so i šećer i sve to umešajte u vrelo mleko..Kada se zgusne prelijte,prelijte isečenu paštetu,vratite i pecite još pet minuta. Prijatno😘

Comments

Popular posts from this blog

Starinske ružice sa orasima

Samo patlidžan i paradajz!Recept za 15 minuta u tavi za doručak ili ručak ili večeru