Pašteta od jagnjetine
Sastojci:
750 g Jagnjećeg buta
3 Kašike prezli,2 jaja
2 Glavice crnog luka
3 Čena belog luka
1 Kašika paradajz pirea
2 Kisela krastavca
1/2 Šolje badema
2 Kašičice karija
1 Kašika ulja
So,biber
Za sos:
1 Kašika brašna
2 Jaja
1 Kašičica karija
300 ml Mleka
1/2 Kašičice šećera,so
Priprema:
Jagnjeće meso sameljite i pomešajte sa pokvašenim prezlama .Crni i beli luk iseckajte pa dodajte mesu malo promešajte.Kisele krastavce sitno iseckajte kao bademe pa dodajte smesi od mesa zajedno sa paradajz pireom,solju i karijem.Oblikujte po želji i stavite u vatrostalni sud.Pecite oko pola sata na 180 stepeni.Umeđuvremenu brašno pomešajte s vodom,pa dodajte umućena jaja,kari,so i šećer i sve to umešajte u vrelo mleko..Kada se zgusne prelijte,prelijte isečenu paštetu,vratite i pecite još pet minuta.
Prijatno😘
Comments
Post a Comment