Pita od tikvica

Sastojci: 1 Veća tikvica ili dve male 1 Krompir 1 Manja šargarepa Manja glavica crnog luka 2 dclJogurta 1 dcl Ulja 1 dcl Vode Začin od povrća So,biber 3 Jaja 7 Punih kašika brašna Pola kesice praška za pecivo Veza peršunovog lišća Priprema : Uključiti prvo rernu na 220 stepeni.Izrendajte svo povrće i promešajte.Postepeno umutite jaja,dodajte začin ,biber,jogurt,ulje,brašno,prašak za pecivo.Umutite pa izmešajte s vodom i ubacite u peršunovo seckano lišće.Posolite još ako treba.Tepsiju podmažite sa malo ulja i brašna i na dnosipajte pola umućene smese,preko stavite svo izrendano povrće pa prelijte sa ostalim prelivom.Viljuškom izbockajte i protresite tepsijuOvako pripremljeno odmah stavite u rernu da se peče oko sat i po vremena.Ako vam se čini da jako rumeni prekrijte folijom jer bitno je da se krompir i šargarepa fino ispeku u testu. Prijatno😘

Comments

Popular posts from this blog

Starinske ružice sa orasima

Samo patlidžan i paradajz!Recept za 15 minuta u tavi za doručak ili ručak ili večeru