Pita od tikvica
Sastojci:
1 Veća tikvica ili dve male
1 Krompir
1 Manja šargarepa
Manja glavica crnog luka
2 dclJogurta
1 dcl Ulja
1 dcl Vode
Začin od povrća
So,biber
3 Jaja
7 Punih kašika brašna
Pola kesice praška za pecivo
Veza peršunovog lišća
Priprema :
Uključiti prvo rernu na 220 stepeni.Izrendajte svo povrće i promešajte.Postepeno umutite jaja,dodajte začin ,biber,jogurt,ulje,brašno,prašak za pecivo.Umutite pa izmešajte s vodom i ubacite u peršunovo seckano lišće.Posolite još ako treba.Tepsiju podmažite sa malo ulja i brašna i na dnosipajte pola umućene smese,preko stavite svo izrendano povrće pa prelijte sa ostalim prelivom.Viljuškom izbockajte i protresite tepsijuOvako pripremljeno odmah stavite u rernu da se peče oko sat i po vremena.Ako vam se čini da jako rumeni prekrijte folijom jer bitno je da se krompir i šargarepa fino ispeku u testu.
Prijatno😘
Comments
Post a Comment