Rum kolač sa suvim grožđem i cimetom
Sastojci:
200 g Suvog grožđa
Izrendana kora od pola limuna
Kašičica cimeta
100 ml Ruma
175 g Brašna
Prašak za pecivo
100 g Šećera
Vanilin šećer
100 g Maslaca
3 Jajeta
3 Kašike džema po ukusu,ulje
Priprema:
Suvo grožđe ,izrendanu koru od limuna i cimet prelijete rumom i ostavite da odstoji dva sata.Pomešajte brašno s praškom za pecivo,dodajte šećer,vanilin šećer,maslac i jaja.Umutite mikserom sve dok ne dobijete glatko testo.Tek tad mu dodajte suvo grožđe natoljeno rumom i dobro promešajte.Testo ravnomerno rasporedite po podmazanom plehu.Kolač pecite oko 50 minuta na 180 stepeni.Posle toga postepeno nakapajte rumom i ostavite da odstoji još desetak minuta.Kada se ohladi,kolač premažite džemom i isecite ga na kockice.
Prijatno😘
Comments
Post a Comment