Rum kolač sa suvim grožđem i cimetom

Sastojci: 200 g Suvog grožđa Izrendana kora od pola limuna Kašičica cimeta 100 ml Ruma 175 g Brašna Prašak za pecivo 100 g Šećera Vanilin šećer 100 g Maslaca 3 Jajeta 3 Kašike džema po ukusu,ulje Priprema: Suvo grožđe ,izrendanu koru od limuna i cimet prelijete rumom i ostavite da odstoji dva sata.Pomešajte brašno s praškom za pecivo,dodajte šećer,vanilin šećer,maslac i jaja.Umutite mikserom sve dok ne dobijete glatko testo.Tek tad mu dodajte suvo grožđe natoljeno rumom i dobro promešajte.Testo ravnomerno rasporedite po podmazanom plehu.Kolač pecite oko 50 minuta na 180 stepeni.Posle toga postepeno nakapajte rumom i ostavite da odstoji još desetak minuta.Kada se ohladi,kolač premažite džemom i isecite ga na kockice. Prijatno😘

Comments

Popular posts from this blog

Starinske ružice sa orasima

Samo patlidžan i paradajz!Recept za 15 minuta u tavi za doručak ili ručak ili večeru