Sarmice u listu rena
Sastojci:
20 listova rena
0,5 kg Pilećeg belog mesa
150 g Slanine
Glavica crnog luka
2 dl Kisele pavlake
1 Jaje,1 dl ulja
So i biber po ukusu
Priprema:
Sitno iseckan crni luk propržiti na ulju desetak minuta,dodati samleveno pileće belo meso i na kockice iseckanu slaninu,propržiti još nekoliko minuta,posoliti,pobiberiti i skloniti sa vatre.Listove rena dobro oprati,odseći im drške,kratko spustiti i ključalu vodu,pa ih vaditi i ostaviti da se ocede.Na svaki list rena stavljati po kašiku fila i zavijati sarmice.Sarmice ređati u podmazan keramički sud,naliti čašom vode,pokriti aluminijumskom folijom i peći u rerni na 200 stepeni oko pola sata.U međuvremenu umutiti jaje i pavlaku,preliti preko sarmica i peći bez folije još 15 minuta.
Prijatno😘
Comments
Post a Comment