Sarmice u listu rena

Sastojci: 20 listova rena 0,5 kg Pilećeg belog mesa 150 g Slanine Glavica crnog luka 2 dl Kisele pavlake 1 Jaje,1 dl ulja So i biber po ukusu Priprema: Sitno iseckan crni luk propržiti na ulju desetak minuta,dodati samleveno pileće belo meso i na kockice iseckanu slaninu,propržiti još nekoliko minuta,posoliti,pobiberiti i skloniti sa vatre.Listove rena dobro oprati,odseći im drške,kratko spustiti i ključalu vodu,pa ih vaditi i ostaviti da se ocede.Na svaki list rena stavljati po kašiku fila i zavijati sarmice.Sarmice ređati u podmazan keramički sud,naliti čašom vode,pokriti aluminijumskom folijom i peći u rerni na 200 stepeni oko pola sata.U međuvremenu umutiti jaje i pavlaku,preliti preko sarmica i peći bez folije još 15 minuta. Prijatno😘

Comments

Popular posts from this blog

Starinske ružice sa orasima

Samo patlidžan i paradajz!Recept za 15 minuta u tavi za doručak ili ručak ili večeru