Sate

Sastojci: 3 Kašike soja sosa 3 Kašike paradajz sosa 1 Kašika ulja od semenki,grožđa 2 Čena belog luka 500 g Pilećeg filea bez kostiju 1/2 Glavice crnog luka 1 Šolja vode 1 Kašika soja sosa 1 Kašičica šećera 1 Kašika kikiriki putera 1 Kašika limunovog soka Priprema: Promešajte soja i paradajz sos,ulje od semenki i grožđa.Beli i crni luk sitno iseckajte pa dodajte i njih u činiju.Pileći file operite i isecite na manje komade i ubacite u marinadu koju ste napravili i dobro ih promešajte.Pokrijte providnom folijom i stavite u frižider na 15 minuta.Meso će poprimiti tamniju boju.U međuvremenu ,zagrejte gril tiganj ili roštilj.U šerpu sipajte vodu ,soja sos,kikiriki puter i šećer.Kuvajte dok se ne sjedini ,sklonite sa ringle pa ubacite sok od limuna.Na ražnjiće komade piletine i pecite ih oko 5 minuta po strani.Služite uz sos koji ste napravili. Prijatno😘

Comments

Popular posts from this blog

Starinske ružice sa orasima

Samo patlidžan i paradajz!Recept za 15 minuta u tavi za doručak ili ručak ili večeru