Sate
Sastojci:
3 Kašike soja sosa
3 Kašike paradajz sosa
1 Kašika ulja od semenki,grožđa
2 Čena belog luka
500 g Pilećeg filea bez kostiju
1/2 Glavice crnog luka
1 Šolja vode
1 Kašika soja sosa
1 Kašičica šećera
1 Kašika kikiriki putera
1 Kašika limunovog soka
Priprema:
Promešajte soja i paradajz sos,ulje od semenki i grožđa.Beli i crni luk sitno iseckajte pa dodajte i njih u činiju.Pileći file operite i isecite na manje komade i ubacite u marinadu koju ste napravili i dobro ih promešajte.Pokrijte providnom folijom i stavite u frižider na 15 minuta.Meso će poprimiti tamniju boju.U međuvremenu ,zagrejte gril tiganj ili roštilj.U šerpu sipajte vodu ,soja sos,kikiriki puter i šećer.Kuvajte dok se ne sjedini ,sklonite sa ringle pa ubacite sok od limuna.Na ražnjiće komade piletine i pecite ih oko 5 minuta po strani.Služite uz sos koji ste napravili.
Prijatno😘
Comments
Post a Comment