Štrudla sa jabukama sa sosom od vanile
Sastojci:
1 Pakovanje lisnatog testa
500 g Jabuka
50 g Suvog grožđa
50 g Mlevenih badema
1 Kašika putera
5 Kašika šećera
1 Kašičica cimeta
1 Žumance
Za sos od vanile:
500 ml Mleka
1 Žumance
3 Kašike šećera
1 Vanilin šećer
1 Kašika skrobnog brašna
Priprema:
Jabuke očistite,iseckajte na kockice i prodinstajte na istopljenom puteru da omekšaju.Dodajte šećer,suvo grožđe,cimet i malo vode(oko 50 ml).Izmešajte i sklonite sa šporeta .Oba lisnata testa rastanjite oklagijom,pospite bademom i rasporedite fil od jabuka.Urolajte u štrudle.Odozgo ih zasecite nožem na bekoliko mesta da testo nebi previše naraslo.Premažitevumućenim žumancetom i pecite u zagrejanoj rerni na 200 stepeni oko pola sata,odnosno dok ne dobije smeđu boju.Za sos,sipajte u šerpu mleko i oba šećera,umućeno žumance i gustin.Mešajte na tihoj vatri dok se malo ne zgusne,ali pazite da se ne naprave grudvice.Kada servirate na tanjir,stavite parče štrudle i prelijte sosom od vanile.
Prijatno😘
Comments
Post a Comment