Štrudla sa jabukama sa sosom od vanile

Sastojci: 1 Pakovanje lisnatog testa 500 g Jabuka 50 g Suvog grožđa 50 g Mlevenih badema 1 Kašika putera 5 Kašika šećera 1 Kašičica cimeta 1 Žumance Za sos od vanile: 500 ml Mleka 1 Žumance 3 Kašike šećera 1 Vanilin šećer 1 Kašika skrobnog brašna Priprema: Jabuke očistite,iseckajte na kockice i prodinstajte na istopljenom puteru da omekšaju.Dodajte šećer,suvo grožđe,cimet i malo vode(oko 50 ml).Izmešajte i sklonite sa šporeta .Oba lisnata testa rastanjite oklagijom,pospite bademom i rasporedite fil od jabuka.Urolajte u štrudle.Odozgo ih zasecite nožem na bekoliko mesta da testo nebi previše naraslo.Premažitevumućenim žumancetom i pecite u zagrejanoj rerni na 200 stepeni oko pola sata,odnosno dok ne dobije smeđu boju.Za sos,sipajte u šerpu mleko i oba šećera,umućeno žumance i gustin.Mešajte na tihoj vatri dok se malo ne zgusne,ali pazite da se ne naprave grudvice.Kada servirate na tanjir,stavite parče štrudle i prelijte sosom od vanile. Prijatno😘

Comments

Popular posts from this blog

Starinske ružice sa orasima

Samo patlidžan i paradajz!Recept za 15 minuta u tavi za doručak ili ručak ili večeru