Vranjina prosta čorba
Sastojci:
300 g Crvenog sočiva
300 g Dvaput mlevene junetine
50-70 g Slaninice
4-5 Čenova belog luka
1-2 Kašike brašna
1 Kašika mlevene paprike
1 Kašika soli
1 Kašika biozačina
1 Kašičica masti
Priprema:
Slaninicu iseckajte sitno i propržite bez masnoće u šerpi gde ćete kuvati čorbu.Kada zacakli,dodajte meso,kratko propržite da promeni boju,pa dodajte 2 litra hladne vode.Poklopite i pustite da provri.Ako se pravi pena od mesa,skinite je varjačom.Kad provri sunite sočivo i nastavite s kuvanjem.Crveno sočivo brzo omekne i čorba dobije gustinu.Na toploj masti propržite sitno seckani beli luk pazeći da ne zagori.Sklonite sa ringle,sipajte brašno pa vratite na vatru uz stalno mešanje.Kad počne da menja boju,sklonite s ringle i dodajte mlevenu papriku.Opet vratite uz stalno mešanje i posle minut zaprška je gotova.Sipajte je u čorbu pazeći da se ne naprave grudvice.Začinite i dodajte sitno seckani peršun.Kuvajte još 5-10 minuta.
Prijatno😘
Comments
Post a Comment