Čokoladni hleb sa sirom
Sastojci:
Za patišpanj:
4 Jaja,1 žumance
150 g Šećera u prahu
1 Kesica vanilin šećer
1 Kašičica rendane limunove kore
50 ml Ulja
140 g Brašna
2 Kašike kakaoa
Za fil:
250 g Sremskog sira
200 ml Gustog jogurta
Ju:
400 g Jagoda
Šećer u prahu
Priprema:
Mutiti cela jaja i žumance dok ne dobijete ujednačenu smesu,a zatim dodajte šećer i rendanu koru limuna.Na kraju izmešajte brašno izmešano sa kakaom.Pecite oko 20 minuta na 180 stepeni.Za fil dobro umutite sremski sir,gusti jogurt i krem sir,a na kraju i šećer u prahu.Fil nanesite na prohlađenu koru i odozgo nanesite seckane jagode.Ostavite kolač da se dobro ohladi,pa ga isecite na kockice ili kriške i pospite šećerom u prahu.
Prijatno😘
Comments
Post a Comment