Dunavski valovi

Sastojci: 400 g Višanja Za koru: 7 Jaja 250 g Šećera 2 Kesice vanilin šećera 100 ml Ulja 350 g Brašna 1 Kesica praška za pecivo 100 ml Mleka 2 Kašike kakaoa Za fil: 2 Pudinga od vanile 700 ml Mleka 6 Kašika šećera 125 g Maslaca Za glazuru: 200 g Čokolade 4 Kašike ulja 2 Kašike mleka Priprema: Umutite penasto jaja sa šećerom i vanilin šećerom ,pa dodajte ulje,brašno pomešano sa praškom za pecivo i na kraju mleko.U podmazan i brašnom posut pleh izlijte pola smese,a u drugu polovinu stavite kakao,pa mikserom dobro sjedinite i prelijte preko prvog sloja.Višnje dobro ocedite od soka,sok sačuvajte,a višnje poređajte preko testa.Pecite oko 20 minuta na 200 stepeni.Vruć kolač zalijte sokom od višanja.Puding i šećer razmutite sa 200 ml mleka,a ostatak stavite da provri i skuvajte puding.U hladan puding dodajte omekšali maslac,sve umutite mikserom i nanesite preko kore.Otopite čokoladu sa uljem i mlekom i prelijte kolač. Prijatno😘

Comments

Popular posts from this blog

Starinske ružice sa orasima

Samo patlidžan i paradajz!Recept za 15 minuta u tavi za doručak ili ručak ili večeru