Dunavski valovi
Sastojci:
400 g Višanja
Za koru:
7 Jaja
250 g Šećera
2 Kesice vanilin šećera
100 ml Ulja
350 g Brašna
1 Kesica praška za pecivo
100 ml Mleka
2 Kašike kakaoa
Za fil:
2 Pudinga od vanile
700 ml Mleka
6 Kašika šećera
125 g Maslaca
Za glazuru:
200 g Čokolade
4 Kašike ulja
2 Kašike mleka
Priprema:
Umutite penasto jaja sa šećerom i vanilin šećerom ,pa dodajte ulje,brašno pomešano sa praškom za pecivo i na kraju mleko.U podmazan i brašnom posut pleh izlijte pola smese,a u drugu polovinu stavite kakao,pa mikserom dobro sjedinite i prelijte preko prvog sloja.Višnje dobro ocedite od soka,sok sačuvajte,a višnje poređajte preko testa.Pecite oko 20 minuta na 200 stepeni.Vruć kolač zalijte sokom od višanja.Puding i šećer razmutite sa 200 ml mleka,a ostatak stavite da provri i skuvajte puding.U hladan puding dodajte omekšali maslac,sve umutite mikserom i nanesite preko kore.Otopite čokoladu sa uljem i mlekom i prelijte kolač.
Prijatno😘
Comments
Post a Comment