Grbava pita

Sastojci: 500-600 g Brašna 2 Kašike ulja Pola kocke kvasca 2 dl Vode 3-4 gl Crnog luka 200 g Seckanih oraha Biber ,ljuta tucana paprika,so Priprema: Za nadev izdinstajte luk na ulju sa malo soli.Kad bude gotovo,pomešajte ga sa 150 gr oraha,biberom i tucanom paprikom.Testo zamesite od vode,kvasac,malo soli i ulja i ostavite ga da odstoji deset minuta.Podelite ga na tri minuta.Podelite ga na tri dela,svaki premažite uljem i pospite orasima.Ponovite postupak.Trećom korom prekrijte pitu,poprskajte uljem i ostatkom oraha.Pecite na 200 stepeni. Prijatno😘

Comments

Popular posts from this blog

Starinske ružice sa orasima

Samo patlidžan i paradajz!Recept za 15 minuta u tavi za doručak ili ručak ili večeru