Holandske baklave

Sastojci: 500 g Tankih kora 200 g Oraha 4 Ravne kašike griza 1Vanilin šećer 125 g Margarina 1 dl Ulja,cimet Za sirup: 600 g Šećera 2 dl Vode ,1 limun Priprema: Najpre napravite sirup kako bi se,pre nego što njime prelijete baklavu,dobro ohladio.Šećer i vodu kuvajte desetak minuta.Kašikom proverite da li je sirup gotov.Kad poslednja kap ostane na kašičici,u šerpu dodajte limun izrezan na kolutove i vanilu.Pošto pusti još jedan ključ,kuvajte još pet minuta.U posebnom sudu pomešajte mlevene orahe,suvo grožđe,griz i cimet,pa umešajte malo vode tako da masa bude gusta.Koru savijte napola,a na sam kraj stavite fil debljine centimetar ipo.Urolajte čvrsto i ređajte u pleh.Isecite parčad dužine cigarete ,a pre pečenja prelijte rastopljenim margarinom i uljfm.Pecite 20 minuta na 220 stepeni.Kad se baklave prohlade,prelijte ih sirupom. Prijatno😘

Comments

Popular posts from this blog

Starinske ružice sa orasima

Samo patlidžan i paradajz!Recept za 15 minuta u tavi za doručak ili ručak ili večeru