Holandske baklave
Sastojci:
500 g Tankih kora
200 g Oraha
4 Ravne kašike griza
1Vanilin šećer
125 g Margarina
1 dl Ulja,cimet
Za sirup:
600 g Šećera
2 dl Vode ,1 limun
Priprema:
Najpre napravite sirup kako bi se,pre nego što njime prelijete baklavu,dobro ohladio.Šećer i vodu kuvajte desetak minuta.Kašikom proverite da li je sirup gotov.Kad poslednja kap ostane na kašičici,u šerpu dodajte limun izrezan na kolutove i vanilu.Pošto pusti još jedan ključ,kuvajte još pet minuta.U posebnom sudu pomešajte mlevene orahe,suvo grožđe,griz i cimet,pa umešajte malo vode tako da masa bude gusta.Koru savijte napola,a na sam kraj stavite fil debljine centimetar ipo.Urolajte čvrsto i ređajte u pleh.Isecite parčad dužine cigarete ,a pre pečenja prelijte rastopljenim margarinom i uljfm.Pecite 20 minuta na 220 stepeni.Kad se baklave prohlade,prelijte ih sirupom.
Prijatno😘
Comments
Post a Comment