Krem kolač sa kikirikijem

Sastojci: Za i sloj: 80 g Mlevenog putera 2 Kašike putera Za ll sloj: 1 Šolja kognfleksa 120 g Putera od kikirikija 80 g Čokolade Za lll fil: 50 g Krem sira 3 Kašike stevije 6 Kašika kikiriki putera 250 ml Slatke pavlake Za preliv: 150 g Čokolade 125 ml Slatke pavlake Priprema: Postavite manji pleh ili kslup alu folijom.Za prvi sloj istopite puter na srednjoj vatri i dodajte keks,pa dobro promešajte stavite u kalup i odložite u frižider dok pravite sledeći slojČokoladu istopite na pari,dodajte puter od kikirikija i promešajte,dodajte izmrvljen kornfleks,pa ovu smesu nanesite preko prvog sloja i vratite u frižider.Umutite dobro 250 ml pavlake u jednoj činiji.U drugoj činiji umutite krem sir,dodajte puter od kikirikija pa još mutite,polako dodajte umućenu slatku pavlaku i mešajte na sporoj brzini,pa sipajte šećer.Povećajte brzinu i mutite oko 5-6 minuta dok smesa ne postane kremasta i gusta.Sipajte preko napravljenih slojeva i vratite u frižider da odstoji oko 3 sata.Za preliv zagrejte pavlaku i prelijte je preko izlomljene čokolade.Mešajte da se čokolada otopi i sipajte preko ostalih slojeva.Pospite izlomljenim kikirikijem i stavite u zamrzivač pola sata. Prijatno😘

Comments

Popular posts from this blog

Starinske ružice sa orasima

Samo patlidžan i paradajz!Recept za 15 minuta u tavi za doručak ili ručak ili večeru