Krem kolač sa kikirikijem
Sastojci:
Za i sloj:
80 g Mlevenog putera
2 Kašike putera
Za ll sloj:
1 Šolja kognfleksa
120 g Putera od kikirikija
80 g Čokolade
Za lll fil:
50 g Krem sira
3 Kašike stevije
6 Kašika kikiriki putera
250 ml Slatke pavlake
Za preliv:
150 g Čokolade
125 ml Slatke pavlake
Priprema:
Postavite manji pleh ili kslup alu folijom.Za prvi sloj istopite puter na srednjoj vatri i dodajte keks,pa dobro promešajte stavite u kalup i odložite u frižider dok pravite sledeći slojČokoladu istopite na pari,dodajte puter od kikirikija i promešajte,dodajte izmrvljen kornfleks,pa ovu smesu nanesite preko prvog sloja i vratite u frižider.Umutite dobro 250 ml pavlake u jednoj činiji.U drugoj činiji umutite krem sir,dodajte puter od kikirikija pa još mutite,polako dodajte umućenu slatku pavlaku i mešajte na sporoj brzini,pa sipajte šećer.Povećajte brzinu i mutite oko 5-6 minuta dok smesa ne postane kremasta i gusta.Sipajte preko napravljenih slojeva i vratite u frižider da odstoji oko 3 sata.Za preliv zagrejte pavlaku i prelijte je preko izlomljene čokolade.Mešajte da se čokolada otopi i sipajte preko ostalih slojeva.Pospite izlomljenim kikirikijem i stavite u zamrzivač pola sata.
Prijatno😘
Comments
Post a Comment