Lagane lazanje

Sastojci: 2 kg Tikvica 500 g Mešanog mlevenog mesa 1 Manja glavica crnog luka 4 Jaja 100 ml Mleka So,biber,peršun 100 g Brašna Priprema: Tikvice očistite ,isecite po dužini,posolite i ostavite sa strane da puste vodu.Na malo ulja propržite crni luk,onda dodajte mleveno meso,,so,biber,peršun i ostale začine po ukusu.Tikvice ocedite od vode,a zatim ih uvaljajte lagano u brašno.Ređajte u pleh u koji ste predhodno sipali malo ulja.Slažite red tikvica,red mesa i završite tikvicama.Pleh prekrijte alu folijom i stavite u predhodno zagrejanu rernu da se peče oko 15 minuta.Nakon toga skinite foliju.Umutite jaja sa mlekom i prelijte preko tikvica .Vratite u rernu na još oko 15 minuta da se dobro zapeče.Prohlađeno secite na kockice i poslužite. Prijatno😘

Comments

Popular posts from this blog

Starinske ružice sa orasima

Samo patlidžan i paradajz!Recept za 15 minuta u tavi za doručak ili ručak ili večeru