Lagane lazanje
Sastojci:
2 kg Tikvica
500 g Mešanog mlevenog mesa
1 Manja glavica crnog luka
4 Jaja
100 ml Mleka
So,biber,peršun
100 g Brašna
Priprema:
Tikvice očistite ,isecite po dužini,posolite i ostavite sa strane da puste vodu.Na malo ulja propržite crni luk,onda dodajte mleveno meso,,so,biber,peršun i ostale začine po ukusu.Tikvice ocedite od vode,a zatim ih uvaljajte lagano u brašno.Ređajte u pleh u koji ste predhodno sipali malo ulja.Slažite red tikvica,red mesa i završite tikvicama.Pleh prekrijte alu folijom i stavite u predhodno zagrejanu rernu da se peče oko 15 minuta.Nakon toga skinite foliju.Umutite jaja sa mlekom i prelijte preko tikvica .Vratite u rernu na još oko 15 minuta da se dobro zapeče.Prohlađeno secite na kockice i poslužite.
Prijatno😘
Comments
Post a Comment