Lahamajon ,jermenska pica
Sastojci za testo:
5 Šolja brašna
2 Kašičice kvasca
2 Šolje vode
1 Kašika šećera
1 Kašika soli
Za nadev:
300 g Jagnjećeg mlevenog mesa
1 Crvena paprika
1 Zelena paprika
1 Paradajz
2 Kašike paradajz pirea
1 Glavica crnog luka
2 Čena belog luka
1 Kašičica aleve paprike
3 Kašike ulja,so,biber
Priprema:
Rastopite kvasac u šolji mlake vode zajedno sa šećerom.U drugu činiju sipajte brašno,so i smesu sa kvascem i zamesite testo.Ostavite ga da nadođe.Luk,paradajz,paprike,beli luk,ulje i paradajz pire pasirajte u blenderu.Pire od povrća dobro promešajte s mlevenim mesom i dodajte začine.Od nadošlog testa pravite loptice veličine šake i tanko razvucite debljine oko 3 mm.Preko njih rasporedite oko 2 kašike mlevenog mesa.Pecite ih u podmazanom plehu u rerni zagrejanoj na 200 stepeni oko 5-10 minuta.Pazite da vam ne zagore krajevi.Servirajte uz svežu salatu.
Prijatn😘o
Comments
Post a Comment