Lavaš hleb

Sastojci: 500 g Brašna 200 g Integralnog brašna 1,5 Kašičica soli 300 ml Mlake vode Priprema: Pomešajte obe vrste brašna,pa dodajte so.Dolivajte mlaku vodu,zamesite tvrđe,ali glatko testo.Testo pokrijte najlonom,a preko stavite kuhinjsku krpu.Ostavite da odmara na toplom mestu oko sat.Podelite na 8-10 jednakih delova ,pa od svakog dela oblikujte valjak.Ponovo prekrijte najlonom i krpom,ostavite da odstoji pola sata.Rešrtku u rerni spustite na najniže,pa na nju stavite veliki pleh okrenut naopako.Uključite rernu da se zagreje zajedno s plehom na 220 stepeni.Valjčiće testa,jedan po jedan,okrenite uspravno,pa na blago pobrašnjenoj površini oklagijom rastanjite što tanje.Iz rerne pažljivo izvadite vreli pleh i na poleđini rasporedite pripremljeno testo.Pecite u rerni 5-6 minuta.Kad se pojave mehurići ili kad porumene i postanu hrskavi,izvadite iz rerne. Prijatno😘

Comments

Popular posts from this blog

Starinske ružice sa orasima

Samo patlidžan i paradajz!Recept za 15 minuta u tavi za doručak ili ručak ili večeru