Lavaš hleb
Sastojci:
500 g Brašna
200 g Integralnog brašna
1,5 Kašičica soli
300 ml Mlake vode
Priprema:
Pomešajte obe vrste brašna,pa dodajte so.Dolivajte mlaku vodu,zamesite tvrđe,ali glatko testo.Testo pokrijte najlonom,a preko stavite kuhinjsku krpu.Ostavite da odmara na toplom mestu oko sat.Podelite na 8-10 jednakih delova ,pa od svakog dela oblikujte valjak.Ponovo prekrijte najlonom i krpom,ostavite da odstoji pola sata.Rešrtku u rerni spustite na najniže,pa na nju stavite veliki pleh okrenut naopako.Uključite rernu da se zagreje zajedno s plehom na 220 stepeni.Valjčiće testa,jedan po jedan,okrenite uspravno,pa na blago pobrašnjenoj površini oklagijom rastanjite što tanje.Iz rerne pažljivo izvadite vreli pleh i na poleđini rasporedite pripremljeno testo.Pecite u rerni 5-6 minuta.Kad se pojave mehurići ili kad porumene i postanu hrskavi,izvadite iz rerne.
Prijatno😘
Comments
Post a Comment