Pink rapsodija

Sastojci za koru: 300 ml Slatke pavlake 150 g Putera 150 g Mlevenog keksa 200 ml Gazirane vode Za fil: 200 g Višanja 300 ml Slatke pavlake 80 ml Soka od oceđenoh višanja 100 ml Gazirane vode 50 g Šećera u prahu 1 Kesica želatina Za preliv: 2 Kesice crvenog preliva za torte Priprema: Kora:Dobro umutite slatku pavlaku i gaziranu vodu.Dodajte umućen puter iz tri puta i sjedinite.Dodajte keks i kašikom izmešajte.Sipajte u okrugli kalup prečnika oko 26 cm te izravnajte: Fil: Želatin pripremite prema upustvu sa kesice.Umutite slatku pavlaku,gaziranu vodu,sok od višanja i prah šećer da dobijete čvrstu smesu.Rastopite želatin i sipajte u fil.Mutite dok se sve ne sjedini.Dodajte višnje kratko mutite najmanjom brzinom i sipajte preko kore.Izravnajte i stavite u frižider da stoji celu noć.Sutradan sipajte preliv pripremljen prema upustvu sa pakovanja. Prijatno😘

Comments

Popular posts from this blog

Starinske ružice sa orasima

Samo patlidžan i paradajz!Recept za 15 minuta u tavi za doručak ili ručak ili večeru