Pink rapsodija
Sastojci za koru:
300 ml Slatke pavlake
150 g Putera
150 g Mlevenog keksa
200 ml Gazirane vode
Za fil:
200 g Višanja
300 ml Slatke pavlake
80 ml Soka od oceđenoh višanja
100 ml Gazirane vode
50 g Šećera u prahu
1 Kesica želatina
Za preliv:
2 Kesice crvenog preliva za torte
Priprema:
Kora:Dobro umutite slatku pavlaku i gaziranu vodu.Dodajte umućen puter iz tri puta i sjedinite.Dodajte keks i kašikom izmešajte.Sipajte u okrugli kalup prečnika oko 26 cm te izravnajte: Fil: Želatin pripremite prema upustvu sa kesice.Umutite slatku pavlaku,gaziranu vodu,sok od višanja i prah šećer da dobijete čvrstu smesu.Rastopite želatin i sipajte u fil.Mutite dok se sve ne sjedini.Dodajte višnje kratko mutite najmanjom brzinom i sipajte preko kore.Izravnajte i stavite u frižider da stoji celu noć.Sutradan sipajte preliv pripremljen prema upustvu sa pakovanja.
Prijatno😘
Comments
Post a Comment