Prizrenski ćebap

Sastojci: 800 g Paradajza 750 g Bamija 500 g Crnog luka 500 g Seckane paprike 400 g Plavog patlidžana 400 g Krompira Suvi biljni začin 1 Kašika slatke začinske paprike,so Peršun,ulje Priprema: Na tihoj vatri dinstajte crni luk sa malo soli,uz dolivanje ulja ,dok se masa ne prepolovi.Nakon toga dodajte seckanu papriku,slatku začinsku papriku,plavi patlidžan,paradajz seckan na kockice i na kraju cele bamije.Bamijama pre upotrebe odsecite peteljke i uklonite im dlačice,pa ih oljuštite.Začinite suvim biljnim začinom i peršunom,pa nastavite da dinstate.Kad sve bude gotovo,preručite u zemljanu tavu i zapecite. Prijatno😘

Comments

Popular posts from this blog

Starinske ružice sa orasima

Samo patlidžan i paradajz!Recept za 15 minuta u tavi za doručak ili ručak ili večeru