Rednica
Sastojci:
5 kg Brašna
3 l Vode
1 Kašika soli
1 kg Kajmaka
700 ml Ulja
Priprema:
Od brašna,vode i soli zamesite testo kao za palačinke .Potom pomešajte ulje i kajmak.Založite vatru u ognjištu i stavite sač da se zagreje.Na njega stavite pepeo da bi održavao temperaturu.Ako rednicu pečete u rerni,upotrebite manji pleh i petinu sastojaka.Pored ognjišta postavite tronožac,ispod njega žar,a na tronožac stavite tepsiju podmazanu uljem.Kutlačom sipajte testo da prekrije dno .Zagrejan sač stavite na tepsiju i ispecite koru.Sklonite sač da se opet zagreje.Za to vreme prelijte koru kajmakom pomešanim s uljem.Ponovo stavite sač,razlijte testo i ispecite koru.Pecite kore dok ne utršite testo,ređajte kore u tepsiju i svaku premažite kajmakom.Na kraju rednicu isecite na kocke jednske veličine.Prelijte je kajmakom i uljem i postavite sač da se zapeče 10-20 minuta.
Prijatno😘
Comments
Post a Comment