Sladoled torta sa belom čokoladom
Sastav:
Za koru:
8 Belanjaca
400 g Šećera
1 Kašika sirćeta
Za fil:
8 Žumanaca
50 g Šećera
1/2 l Mleka
2 Kašičice šlaga
125 g Margarina
3 Kašike brašna
1 Kesica pudinga od vanile
300 g Bele čokolade
Priprema:
Umutite belanjca,dodajte šećer i dobro umutite,na kraju dodajte sirće.Pecite koru na 150 stepeni oko 25 minuta u plehu obloženom papiru za pečenje.Skuvajte puding u mleku,dodajte umućeno brašno,šećer i žumanca.Ohladite i sjedinite sa margarinom ,šlagom i 250 gr rastopljene bele čokolade.Ostatak čokolade narendajte odozgo za ukras.Ako ste vešti,možete i da razlijete rastopljenu belu čokoladu po foliji i dok se ne stegne skroz,sečete i pravite oblike kojim ćete ukrasiti tortu.Tortu stavite u frižider da se dobro ohladi i stegne.
Prijatno😘
Comments
Post a Comment