Sladoled torta sa belom čokoladom

Sastav: Za koru: 8 Belanjaca 400 g Šećera 1 Kašika sirćeta Za fil: 8 Žumanaca 50 g Šećera 1/2 l Mleka 2 Kašičice šlaga 125 g Margarina 3 Kašike brašna 1 Kesica pudinga od vanile 300 g Bele čokolade Priprema: Umutite belanjca,dodajte šećer i dobro umutite,na kraju dodajte sirće.Pecite koru na 150 stepeni oko 25 minuta u plehu obloženom papiru za pečenje.Skuvajte puding u mleku,dodajte umućeno brašno,šećer i žumanca.Ohladite i sjedinite sa margarinom ,šlagom i 250 gr rastopljene bele čokolade.Ostatak čokolade narendajte odozgo za ukras.Ako ste vešti,možete i da razlijete rastopljenu belu čokoladu po foliji i dok se ne stegne skroz,sečete i pravite oblike kojim ćete ukrasiti tortu.Tortu stavite u frižider da se dobro ohladi i stegne. Prijatno😘

Comments

Popular posts from this blog

Starinske ružice sa orasima

Samo patlidžan i paradajz!Recept za 15 minuta u tavi za doručak ili ručak ili večeru