Štrudla sa džemom od jagoda

Sastojci: 1 Pakovanje lisnatog testa 500 ml Soka od jagoda 100 g Kokosovog brašna 100 g Seckanih oraha 600 g Jagoda 50 g Balzamiko sirćeta 500 g Šećera 1 Kesica džemfiksa Priprema: Oprane jagode dobro ocedite,skinite im peteljke i svaku prepolovite.U sok od jagoda dodajte kokosovo brašno i seckane orahe,pa kuvajte pet minuta u poklopljenom loncu na srednje jakoj vatri.Potom u to dodajte jagode i šećer pomešsn sa sadržsjem kesice džemfiksa.Na jačoj vatri stalno mešajte dok ne provri,a potom kuvajte tri minuta,pa sklonite sa šporeta.Ako se pojavi pena,skinite je.Dodajte balzamiko sirće,promešajte i smesu i ohladite.Lisnato testo rastanjite,obilno nafilujte džemom i uvaljajte rolat.Pecite pola sata na 180 stepeni i secite tek kada se štrudla ohladi. Prijatno😘

Comments

Popular posts from this blog

Starinske ružice sa orasima

Samo patlidžan i paradajz!Recept za 15 minuta u tavi za doručak ili ručak ili večeru