Štrudla sa džemom od jagoda
Sastojci:
1 Pakovanje lisnatog testa
500 ml Soka od jagoda
100 g Kokosovog brašna
100 g Seckanih oraha
600 g Jagoda
50 g Balzamiko sirćeta
500 g Šećera
1 Kesica džemfiksa
Priprema:
Oprane jagode dobro ocedite,skinite im peteljke i svaku prepolovite.U sok od jagoda dodajte kokosovo brašno i seckane orahe,pa kuvajte pet minuta u poklopljenom loncu na srednje jakoj vatri.Potom u to dodajte jagode i šećer pomešsn sa sadržsjem kesice džemfiksa.Na jačoj vatri stalno mešajte dok ne provri,a potom kuvajte tri minuta,pa sklonite sa šporeta.Ako se pojavi pena,skinite je.Dodajte balzamiko sirće,promešajte i smesu i ohladite.Lisnato testo rastanjite,obilno nafilujte džemom i uvaljajte rolat.Pecite pola sata na 180 stepeni i secite tek kada se štrudla ohladi.
Prijatno😘
Comments
Post a Comment