Avokado karbonara

Sastojci: 400 g Špageta 2 Veća čena belog luka 1 Veći zreli avokado 1 Kašika soka od limuna,1 jaje 250 ml Pavlake za kuvanje 60 g Rendanog parmezana 150 g Mesnate slanine 2 Kašike maslinovog ulja,morska so Priprema: U lonac sipati 4 l vode,dodati 2 ravne kašike morske soli i kuvati dok ne proključa.Ubaciti špagete i kuvati ih oko 8 minuta dok ne postanu al dentr.Ocediti ih od suvišne tečnosti,preliti sa 2 kašike maslinovog ulja i promešati.Beli luk očistiti i seći na listove,avokado zaseći po sredini do koštice,pa razdvojiti polovine i pulpu odvojiti od kore.U blenderu sjediniti listove belog luka,pulpu,avokado,malo limunovog soka,jaje i pavlaku za kuvanje.Miksati dok se ne dobijf fina kremasta smesa.Na kraju umešati parmezan.Mesnatu slaninu iseći na listove i propržiti u suvom teflonskom tiganju da porumeni.Obarenu testeninu preliti sosom od avokada i odozgo posuti prženom slaninom. Prijatno😘

Comments

Popular posts from this blog

Starinske ružice sa orasima

Samo patlidžan i paradajz!Recept za 15 minuta u tavi za doručak ili ručak ili večeru