Avokado karbonara
Sastojci:
400 g Špageta
2 Veća čena belog luka
1 Veći zreli avokado
1 Kašika soka od limuna,1 jaje
250 ml Pavlake za kuvanje
60 g Rendanog parmezana
150 g Mesnate slanine
2 Kašike maslinovog ulja,morska so
Priprema:
U lonac sipati 4 l vode,dodati 2 ravne kašike morske soli i kuvati dok ne proključa.Ubaciti špagete i kuvati ih oko 8 minuta dok ne postanu al dentr.Ocediti ih od suvišne tečnosti,preliti sa 2 kašike maslinovog ulja i promešati.Beli luk očistiti i seći na listove,avokado zaseći po sredini do koštice,pa razdvojiti polovine i pulpu odvojiti od kore.U blenderu sjediniti listove belog luka,pulpu,avokado,malo limunovog soka,jaje i pavlaku za kuvanje.Miksati dok se ne dobijf fina kremasta smesa.Na kraju umešati parmezan.Mesnatu slaninu iseći na listove i propržiti u suvom teflonskom tiganju da porumeni.Obarenu testeninu preliti sosom od avokada i odozgo posuti prženom slaninom.
Prijatno😘
Comments
Post a Comment